Palasaippua kasvoille 

Sopiiko palasaippua kasvojen pesuun?  

Vaikka palasaippua on hellävaraisempaa kuin nestemäinen, se silti voi vahingoitta ihoa, lisätä talintuotantoa ja kuivattaa kasvoja. Emäksinen saippua puhdistaa lian voimakkaasti ja poistaa hyödyllisiä bakteereja ja ihon suojaavia öljyjä. Myös vaahto haittaa ihoa. Saippuan olisi hyvä olla lähellä ihon omaa pH:ta. Terveen ihon pH-arvo on luonnostaan hapan, noin 5,4-5,9 välillä. 

Kasvojen puhdistukseen soveltuu paremmin hellävaraiset öljymäiset ja maitomaiset puhdistusaineet. On tärkeää löytää omalle ihotyypille sopivaa puhdistusainetta, joka ei kiristä tai kuivata ihoa.  Jos kuitenkin käytät palasaippuaa kasvoille, rasvaa iho, mahdollisten kuivumisten varalta.

INCI luettelo: 

Palasaippua pakkauksista kannattaa lukea ennen ostamista INCI luettelo. INCI kertoo tarkemmin tuotteen aineosat. Luettelon ensimmäistä raaka-ainetta on tuotteessa eniten. Tosin raaka-aineiden määriä ei kerrota. Tämän takia tulkitseminen on hankalaa ja raaka-aineiden välinen määrä voi olla suuri.  

Luettelon avulla tiedät saippuan mahdolliset haitalliset aineet ja allergikot löytävät itselleen sopivat tuotteet. Allergeeni voi olla muun muassa hajusteet ja väriaineet. Voit huoletta käyttää Adeliinan palasaippuoita käsiin ja vartaloon.