Puhtaus ja hygienia

Omasta puhtaudesta ja hygieniasta on pidettävä huolta. Kun oma hygienia on kunnossa, on paljon varmempi olo ja annat muille hyvän vaikutelman. 

Esimerkiksi murrosiässä hikoilu ja epäpuhtaudet iholla lisääntyvät, joten säännöllinen peseytyminen on tärkeää. Kasvot kannattaa huuhdella joka päivä, näin pidät kasvot puhtaina ja hyvässä kunnossa. Käytä kasvojen pesuun esimerkiksi Adeliinan Suihkugeeliä.

Säännöllisen pesun lisäksi kannattaa välillä poistaa kuollutta ihosolukkoa kuorivalla saippualla, kuten Adeliinan ”Scrubilla”. Säännölliseen vartalon pesuun sopii hyvin hygieeninen palasaippua.

Käsien ja hampaiden pesu on osa omaa hygieniaa. Käsien pesulla estää muun muassa flunssan ja vatsataudin. Käsien pesuun sopii mm. Adeliinan nestesaippua!

Rasvaamalla ihon pesun jälkeen ehkäiset epämiellyttävää ihon kuivumista ja pidät ihon kimmoisana. Adeliinalla on valikoimiin kuuluu myös ihovoiteet.

Myös omasta ympäristöstä huolehtiminen on osa hygieniaa. Säännöllinen imurointi ja pölyjen pyyhintä pitää kodin tai työtilan puhtaana. Puhdistaminen vähentää mikrobien määrää eri pinnoilta. Puhtaassa ympäristössä on mukavampi elää ja työskennellä. Kaikki Adeliinan pesuaineet ovat 100% biohajoavia ja turvallisia ympäristölle.

Huonon hygienian vaikutus

Mitä tapahtuu, jos et pidä huolta hygieniasta?

Säännöllisten suihku ja pesukertojen väliin jättämisen syystä hien haju, rasvainen ja kutiseva päänahka ja epäpuhtaudet kasvoissasi lisääntyvät. Samojen vaatteiden pitkäaikainen käyttö puolestaan pahentaa hajua, kun hiki tarttuu niihin. Hienhajua ja tunkkaisuutta voi poistaa vaatteista lisäämällä pyykkietikkaa pesukoneen pesuainelokeroon, mutta se ei poista huonon hygienian muita haittavaikutuksia.

Hampaiden pesun vähentäminen tai lopettamisen takia hengityksesi alkaa haista ja erilaiset hammas- ja suusairauksien riski kasvaa. 

Jos et pidä minkäänlaisesta hygieniasta huolta, ihmiset tulevat välttämään sinua ja huonon hygienian seurauksena eri mikrobit pääsevät valloilleen, mikä lisää tulehduksia ja sairastumisia. Myös oman ympäristön liat kuten pöly voi aiheuttaa terveydellisiä haittoja.

Aloita hygienian haltuunotto tutustumalla Adeliinan hygienia-valikoimaan!

Vastaa